Завръщане в офиса след пандемията

Последиците от COVID 19

„Страхувам се от заразата, не искам да се докосвам до хората в метрото, не искам да се докосвам до нищо изобщо, около мен говорят само за болести.“

Това са част от оплакванията на служители, които опитват да се върнат в офиса след близо две години работа от разстояние. Паникатаки, депресии, тревожност, безсъние, прегаряне на работното място – тези психологически проблеми описват като зачестяващи в световен мащаб психолози и специалисти по управление на човешките ресурси вследствие пандемията от COVID-19, която парализира света в последните две години. Скорошно мащабно проучване на британския Оксфордски университет установи, че 20% от преболедувалите коронавирус са диагностицирани с психично разстройство.

Официални данни за това колко хора са засегнати от разстройства при подновяване на обичайния трудов режим засега няма, но тревожната констатация присъства и в ръководството на Европейската комисия с насоки за безпроблемно завръщане на работното място след пандемията. В документа се отбелязва, че след изолацията има повишена вероятност от безпокойство, което – особено в комбинация с промени в работата може да доведе до проблеми със стреса и психичното здраве.

Пълният текст на статията на в. Дневник, може да прочетете, като последвате линка. 

Икономическият растеж на България ще се забави през 2023, но през следващата година, се очаква увеличение

Инвестиции за райони в България с висока безработица

Дистанционни срещи с работодатели от община Плевен на тема Трудова заетост

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“

Работна среща по проект SAS

Партньорство с ЛЕОНИ България