Социално отговорни организации получиха приз „ЗЛАТНО СЪРЦЕ”

Златно сърце

Двадесет и два благотворителни проекта и социални инициативи в 17 различни категории получиха официално признание в осмото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” на списание и клуб Business Lady. Церемонията се състоя вчера, 17 май в Интер Експо Център.

В панел „Подкрепа и развитие“ отличиe получиха няколко компании.

За „Подкрепа и бизнес развитие на младите“ първото място грабна Fibank с фонд „Sustainable Lady“ към бизнес програмата си „Smart Lady“.

Втора награда получи Kaufland и „Лидерите на бъдещето“.

В категория „Подкрепа и развитие на общини и региони“ първа награда бе присъдена на Vivacom – за „Vivacom Регионален грант“.

В панел Устойчивост, КСО и иновации „ХЮЛЕТ-ПАКАРД ГЛОУБЪЛ ДЕЛИВЪРИ БЪЛГАРИЯ СЕНТЪР” ЕООД бе отличен за своята „Цялостна корпоративна социална отговорност“.

Kaufland грабна първото място в раздел „Устойчиво развитие и безопасни условия на труд“.

За Устойчивата си социална политика призът е за Vivacom – с „Vivacom Регионален грант“, Операция „Жълти стотинки” и Инициативата „Образование 4.0“.

В категория „Иновации и устойчиво развитие“ първа награда получи Kaufland „Зелена логистика“, а „АПТЕКИ 36.6“ бяха отличени за своята Устойчива благотворителна дейност.

В панел „Вътрешна КСО“ първото място бе присъдено на „Орбико България“ в категория „Социално отговорен служител“ – за социалните инициативи, които компанията развива за трета година с подкрепата на своите служители – „Плюшена прегръдка за детска усмивка”, „Посади бъдеще” и „Orbico Fashionweek”.

Фондация „Нашият дом е България” за поредна година получи първа награда в раздел „Културни и исторически инициативи“, за творческите си продукции за популяризиране и съхраняване на християнските ценности, културата, традициите и историята на България.

В категория „Здравеопазване и здравни инициативи“ отличие взе отново Vivacom, за откритата безплатна телефонна линия в помощ на пациенти с хронични заболявания.

В раздел „Медиите и социалните каузи“, първото място за поредна година отиде при NOVA, този път за Изложба – „Тя. Въпреки всичко“ на Новините на NOVA.

Призът „Златно сърце” за „Личност – вдъхновител“ взе Петя Вълчева, директор на Комплекс за социално-здравни услуги „Света Петка”.

Наградите „Златно сърце” целят да подкрепят и уважат усилията на компании, НПО, институции и физически лица, подкрепили различни каузи със социален и обществено значим характер.

 

Регионални тенденции за растеж и конвергенция в ЕС

Икономическият растеж на България ще се забави през 2023, но през следващата година, се очаква увеличение

Насоките на ЕС за безопасно завръщане на работното място

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“

Работна среща по проект SAS

Партньорство с ЛЕОНИ България