Наградите „Кмет на годината“ за 2020 г. бяха връчени на церемония в София Тех Парк

Bulgaria

Перник, Сандански и Девня са носителите на голямата награда „Кмет на годината“ за 2020 година. Станислав Владимиров, Атанас Стоянов и Свилен Шитов събраха най-много гласове в националния конкурс за голяма, средна и малка община, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Тримата призьори бяха отличени с грамоти за цялостната си работа във всички сфери в ръководената от тях местна администрация.

Бургас, Разград и Костинброд са носители на приза за „Социални мерки по време на пандемия“

„Трябваше да бъдем адекватни и да бъдем в помощ на жителите на Разград. Действахме по възможно най-бързия и добър начин, да ангажираме и бизнеса, за да си осигурим финанси, които не ни достигаха в тази ситуация. А той от своя страна веднага откликна. Разчитахме и на спонсори, на едрия и средния бизнес.“ каза кметът на Разград Денчо Бояджиев. „Трудно беше. Засегнат беше бизнесът, но бяхме адекватни в мерките. Много от хората във фирмите бяха освободени като по този начин дадохме възможност за глътка въздух, за да могат после отново да стъпят на краката си“, допълни той.

Градоначалниците на Варна, Тетевен и Долна Баня взеха първите места в категорията „Спорт и младежки политики“ в националното онлайн гласуване. В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Долна Баня Владимир Джамбазов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева-Ничева. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Варна Иван Портних.

Велико Търново, Ловеч и Мирково са победителите в „Инвестиции в образователна инфраструктура“. В раздел „Голяма община“ призът отиде при управника на Велико Търново Даниел Панов, в раздел „Средна община“ при Корнелия Маринова – Ловеч и в раздел „Малка община“ при Цветанка Йотина – Мирково.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, на Елин Пелин Ивайло Симеонов и на Сърница Неби Бозов са големите победители в категорията „Демографска политика и инвитро програми“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2020“.

Златко Живков – градоначалникът на Монтана, Павел Гуджеров на Раковски и Васко Стоилков на Сливница взеха грамоти в категорията „Градска среда“. Победителите обяви Милена Драгийска – Главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

В период, в който нямаме яснота какво се случва в света, трябва да имаме и такива позитивни моменти, които ни дават стимул да работим. Това заяви кметът на Сливница Васко Стоилков – победител в раздел малка община.

Пловдив, Козлодуй и Ивайловград взеха наградите в категорията „Smart city“ за усилията в дигитализацията на работата на местната администрация.

Източник: Kmeta.bg

Икономическият растеж на България ще се забави през 2023, но през следващата година, се очаква увеличение

Инвестиции за райони в България с висока безработица

Дистанционни срещи с работодатели от община Плевен на тема Трудова заетост

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“

Работна среща по проект SAS

Партньорство с ЛЕОНИ България