„Есетере България“: Изграждаме малка розоварна в района на град Шипка

esetere

Имаме много сериозна социална политика, казва управителят на дестилерията за етерични масла в гр. Добрич Пламен Николов.

Работещите на постоянен трудов договор в „Есетере България“ са над 100, а други около 150 са сезонно наети за по четири-пет месеца в годината.  Интервю с управителя на българската фирма, за ситуацията в „Есетере България“ сега – след въвеждане на извънредното положение.

Наложи ли се промяна в режима на работа на компанията заради извънредното положение?

– Няма промяна в режима на работа, единствено засилихме мерките за лична защита и хигиена. Не сме освобождавали работници, не сме ги пускали в отпуск. Напротив – в нашия бранш всички потребители на продукти са активни и ние очакваме засилена дестилационна дейност. Нашата компания майка от САЩ очаква от нас големи доставки на етерични масла и дори се опасявам, че няма да имаме достатъчно капацитет да отговорим на поръчките.

Означава ли това, че дестилерията работи с пълния си капацитет?

– Все още не, защото част от мощностите са предназначени за преработка на сезонни суровини – лавандула, маточина и др. В момента дестилираме само вносни суровини – тамян и смирна.

Имате ли проблеми с доставките им?

– Не, няма проблем с доставките. Ние внасяме от Сомалия и Етиопия тамян и смирна, от Северна Америка – кора от бреза, от Хавай – сандалово дърво. Имаме достатъчно от тези суровини на склад, но и доставките им продължават регулярно, всичко е по план. Пандемията от коронавирус не дава отражение върху работата ни. Цялото интервю

Източник: Капитал

Регионални тенденции за растеж и конвергенция в ЕС

Икономическият растеж на България ще се забави през 2023, но през следващата година, се очаква увеличение

Насоките на ЕС за безопасно завръщане на работното място

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“

Работна среща по проект SAS

Партньорство с ЛЕОНИ България