НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

koi-sa-edni-ot-nai-golemite-rabotodateli-v-balgaria-1

Дейностите, финансирани със средства от Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост, ще бъдат решаващи за възстановяването на националните икономики след пандемията от COVID-19.  Това прогнозира Европейската комисия след анализ на реализираните проекти във всички държави-членки за периода 2014 – 2018 г. От Комисията отчитат, че повишаването на квалификацията, образованието и обученията ще подпомогнат европейските граждани да  придобият умения, необходими за цифровия преход на Европа. България е сред държавите, за които се очаква да се възползват значително от подкрепата на  ЕСФ за подпомагане на заетостта, социалното включване и трудовата мобилност.

Според последни данни близо 23 млн. граждани на държави-членки на Европейския съюз са се включили в проекти, финансирани от ЕСФ и ИМЗ, в периода 2014- 2018 г. Приблизително  3,9 европейци са придобили професионална квалификация, а 3,2 млн. души за започнали нова работа, благодарение на европейските фондове.

Прогнозите на ЕК са, че ЕСФ и ИМЗ ще добавят около 0,33% към общия растеж на БВП на държавите-членки до 2023 г., което доказва положителното въздействие на ЕСФ в социален и икономически план.

Източник: ОПРЧР

Насоките на ЕС за безопасно завръщане на работното място

Повече технологии, по-малко икономика във ВУЗ-овете през учебната 2020/2021

Стартиращо събитие по проект B-WISE

Покана за участие в НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“

Работна среща по проект SAS