Ателиета за търсене на работа включват нови анимирани видеоматериали за обучение

rabotni mesta

26.08.21 г.

Услугата „Ателие за търсене на работа”, с помощта на която бюрата по труда в страната обучават безработните на основни умения за търсене на работа и представяне пред работодател, ще включи от септември в своя инструментариум нови анимирани видеоматериали.

Те са разработени по проект Job Toolkit, финансиран по Програма „Еразъм+”, който цели подобряване на уменията за намиране на работа както на работещите, така и на тези, на които им предстои да се присъединят към пазара на труда за първи път. Столичното бюро по труда „Възраждане” е домакин на представянето на продукта, представляващ седем систематизирани анимирани видеа, в които по удобен и разбираем начин са представени насоки и практически съвети към търсещите работа, както и Наръчник с полезна информация, допълващ темите на видеата.

Видеоклиповете са със субтитри на английски, български, гръцки и нидерландски език и обхващат темите за начините на търсене на работа, иготвяне на мотивационно писмо и CV, кандидатстване и запознаване с вакантнапозиция, интервю за работа, начини за справяне с дългосрочната безработица и др.

Целта е, чрез представяне по достъпен начин на изискванията, които обикновено присъстват в обявите за работа, да се помогне на търсещите работа да подобрят личните си умения в процеса на търсене и да придобият повече увереност и самочувствие при кандидатстване и представяне пред работодател.

Видеоклиповете бяха презентирани пред служители на Агенцията по заетостта, които взеха участие в последвалата дискусия, свързана с полезността на включената в тях информация. От началото на септември те ще бъдат включени в инструментариума на срещите „Ателие за търсене на работа”.

Източник: Агенция по заетостта

Икономическият растеж на България ще се забави през 2023, но през следващата година, се очаква увеличение

Инвестиции за райони в България с висока безработица

Дистанционни срещи с работодатели от община Плевен на тема Трудова заетост

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“

Работна среща по проект SAS

Партньорство с ЛЕОНИ България