„Америка за България“ набира проекти в областта на роботизираните системи

Америка за България

Фондация „Америка за България“ обявява второ издание на конкурса „Наука с бъдеще“. Този път на фокус е областта на роботизираните системи, изкуствения интелект и новите технологии. Конкурсът е част от програма „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години в България“.

Фондацията търси проектни предложения на изследователи, учени и инженери, на възраст между 16 и 40 години, с приложна насоченост в областта на роботизираните системи, изкуствения интелект и новите технологии.

Проектите трябва да имат реален и измерим ефект за бизнеса и/или да решават съществуващи проблеми от обществен интерес, както и да имат висок потенциал за внедряване в практиката. Основната цел на конкурса е да насърчи ранния етап на развитие на научни разработки и продукти.

Одобрените проекти ще получат финансиране между 5 000 и 15 000 лева. Въпроси, свързани с условията за участие, могат да се задават на указания в страницата имейл адрес до14 ч. на 25 март. Отговори ще бъдат предоставени чрез разяснителен уебинар във Фейсбук профила на Фондацията. Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 април 2021 г.

Партньори на Фондация „Америка за България“ са София Тех Парк, Професионална асоциация по роботика и автоматизация, Европейският софтуерен институт – Център Източна Европа, Клъстер Изкуствен интелект и Британският съвет.

Източник: Фондация „Америка за България“

 

 

Икономическият растеж на България ще се забави през 2023, но през следващата година, се очаква увеличение

Инвестиции за райони в България с висока безработица

Дистанционни срещи с работодатели от община Плевен на тема Трудова заетост

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“

Работна среща по проект SAS

Партньорство с ЛЕОНИ България