НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

Алкомет

24. 09. 21 г.

Нов цех за механична обработка на профили въведе в експлоатация компанията „Алкомет“ АД, която е носител на Голямата годишна национална награда на НАСО. Новоизграденият цех е разположен на 4 100 кв.м., а инвестицията в новите производствени мощности е на стойност 13,5 млн. лв. Новото оборудване позволява на компанията да произвежда алуминиеви компоненти, които се влагат в електрически автомобили и хибридни модели.

„Нашето намерение е да продължим и с други производители от автомобилния сектор. Работихме неуморно дълго време, понякога до 18 часа на ден, но за сравнително кратко време успяхме да постигнем този изумителен успех“, каза на откриването с благодарност към всичките си служители Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД.

С мащабната си инвестиционна програма през последните години и внедряването на най-високо технологично оборудване компанията  насочи интереса си към автомобилния сектор, който е двигател на съвременната икономика и същевременно един от пазарите с най-високи темпове на растеж в потреблението на алуминиеви продукти. Тенденцията към олекотяване на автомобилите, с цел оптимизиране разхода на гориво и намаляване на въглеродните емисии, налага използването на алуминиеви изделия в каросерията, ходовата част, акумулаторни батерии и още компоненти, които ще се произвеждат в новооткрития цех.

„Алкомет“ има вече 12-годишен договор с автомобиляния гигант BMW и новият цех нa компанията е с оборудване от най-висок клас за извършване на широка гама довършителни операции като фрезоване, щанцоване, пасивиране, вибрационно шлайфане и монтаж на компоненти. Благодарение на инвестицията, „Алкомет“ вече може да доставя на клиентите си обработени детайли, готови за вграждане. Подобни продукти са с приложение не само в автомобилната промишленост, но и в строителство и архитектура, машиностроене, производство на енергия от възобновяеми източници и други сектори, уточняват от дружеството.

Насоките на ЕС за безопасно завръщане на работното място

Повече технологии, по-малко икономика във ВУЗ-овете през учебната 2020/2021

Стартиращо събитие по проект B-WISE

Обмяна на добър опит в Норвегия в сферата на корпоративната социална отговорност

Покана за участие в НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“