НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

AZ

23.03.22 г.

Агенцията по зетостта получи отличие по време на официалната церемония за връчване на Деветите награди „Икономика на светло” на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Номинацията бе в категорията „За личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция”, а призът бе връчен за кампанията „Права през всички сезони”, в която Агенцията бе водещ партньор на Европейския орган по труда.

Горд съм с това отличие, защото за нас е от изключително значение да бъде ограничена до минимум т. нар. „сенчеста” икономика – ние работим и ще продължим да работим в тази посока, каза изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов пред журналисти след награждаването.

В рамките на Общоевропейската кампания „Права през всички сезони” бяха организирани редица събития за насърчаване справедливите и безопасни условия на труд за сезонните работници. Като партньори бяха привлечени редица заинтересовани институции, които съдействаха спрямо своите компетенции.

Конкурсът „Икономика на светло” се провежда ежегодно, като целта му е да открои примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с принос в ограничаването на сивата икономика.

Насоките на ЕС за безопасно завръщане на работното място

Повече технологии, по-малко икономика във ВУЗ-овете през учебната 2020/2021

Стартиращо събитие по проект B-WISE

Обмяна на добър опит в Норвегия в сферата на корпоративната социална отговорност

Покана за участие в НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“