НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

корпоративни проекти

111 корпоративни проекта с кауза са кандидатствали в Наградите за отговорен бизнес 2020, организиран от Български форум на бизнес лидерите.  Въпреки трудностите около кризата с COVID – 19  78 компании от различни сектори са предствили своите добри примери в прилагането на принципите на многообразието и приобщаването на работното място.

Целта на конкурса е да насърчи и популяризира приноса на частния сектор за създаването на справедливо общество и устойчиво бъдеще в съответствие с мисията ни да направим България по-добро място за инвестиции, работа и живот. Най-многобройни са кандидатурите за титлата „Инвеститор в обществото” – 31. Следва категорията „Инвеститор в знанието” с 27 номинации. Трети е призът „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” с 20 проекта или 30% повече в сравнение с 2019 г.  Осем са проектите в категорията „Инвеститор в околната среда”, в която компаниите финалисти получават допълнителен бонус – номинация за престижните Европейски бизнес награди за околна среда.

Една от всички кандидатури ще получи новата специална награда Diversity at Work за най-добри практики в прилагането на принципите на многообразието и приобщаването на работното място. Победителят се определя от Хартата на многообразието в България – стартиралата през 2020 г. инициатива на БФБЛ и Центъра за изследване на демокрацията, която цели да насърчи равенството и еднаквите перспективи за професионално развитие за всички служители.

Източник: БФБЛ

 

Насоките на ЕС за безопасно завръщане на работното място

Повече технологии, по-малко икономика във ВУЗ-овете през учебната 2020/2021

Стартиращо събитие по проект B-WISE

Обмяна на добър опит в Норвегия в сферата на корпоративната социална отговорност

Покана за участие в НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ

Транснационална среща по проект SAS

Работна среща по проект B-WISE

Най-големият търговец на дребно в света въвежда адаптивни продукти за хора с увреждания

Партньорство с Manpower България

Работна среща по проект BSRBE

Работна среща по проект BWISE

Проект „Създаване на социално отговорна бизнес среда“